Thursday, April 28, 2011

Jangan Cabar Kuasa Tuhan

Jangan ingat kau cantik kau bagus.
Jangan ingat kau galas beg LV kau nampak kaya.

Jangan ingat kau hensem kau nampak cool.

Jangan ingat kau bertindik di telinga, kau nampak kacak ala-ala pan asia.


Tidak!


Kau hanya perasan.
Kau pernah sedar siapakah kau?

Tengok cermin!
Of course kau akan puji diri kau depan cermin.
Aku pun selalu buat.
Kalau bukan kau siapa lagi nak puji.

Tahniah!
Kau pernah fikir kenapa kau cantik, hensem, kacak?

"Ala parents aku memang cantik dan macho." jawab kau dengan selamba.

Ya, jawapan kau tepat.
Mungkin keturunan yang cantik, hensem barangkali.
Dan jangan ingat kau cantik kau boleh hina mereka.
Dan jangan ingat kau hensem kau boleh caci mereka.

Kau siapa?
Kau tak ada hak nak hina ciptaan Tuhan.
Jangan ingat kecantikan kau kekal lama.
Jangan ingat kehenseman kau akan berkekalan.
Sekali Tuhan murka,
Kau boleh jadi spesis revolusi Darwin!

Mahukah kau?
"Ala impossible aku boleh jadi macam tu," jawab kau selamba lagi.
Jangan kau berani cabar Tuhan!
Tuhan itu Maha Kuasa.

Ingat! mereka yang kurang upaya itu kuasa Dia.



NoTAngan :- Nasihat aku buat semua. Aku, kau dan yang lain. Jangan kau hina mereka yang kurang keupayaan. Sesungguhnya, bukan kemahuan mereka mahu dilahirkan kurang upaya.

5 comments:

naem said...

yeah right :D

IQ = Iez Qis said...

walaupun hensem/cantek...biarlah berendah diri..itu sebaiknya~~

ghazhensem said...

Bukan ko paling banyak kutuk aq ke

Ń¼dakulalaŃ¼ said...

ghazi - kah kah kah! ko kene ingat kau sempurna.
entri ini dikhaskan untuk orang yg menghine golongan kurang upaya.
kurang upaya kah anda??? kah kah kah kah...!!! ko terlebih la der.... :P

HonEyBuNNy said...

betul tu...setuju 200% okeh...;-)