Wednesday, May 04, 2011

Surat Dari Peminat

Salam malam.Masih lagi gelap. Menanti mentari muncul esok pagi. Dengan harapan dapat membaca doa qunut esok pagi.

Tadi aku sempat mengadap facebook sekejap. Dan aku menerima 1 surat panjang. Dari peminat barangkali. Namun aku tergelak seorang diri. Sadis, Sedih. Ungkapan yang aku mampu ungkapkan. Panjang beliau mengarang. Apa aku dapat? Satu luahan kesal barangkali terhadap bangsa beliau sendiri. Aku turut bersetuju dengan apa yang ditulis beliau.

Ok sila baca apa yang dia tulis. Nanti aku tanya balik mengapa dan kenapa tiba-tiba dia menghantar surat ini kepada aku.

tipikal malay.
semua benda nk freemason.
asal segitiga, piramid terus freemason.
ketupat daun palas segitiga kot.
xda plak kuar isu pengaruh freemason n iluminiti.

tipikal malay,
suka sangat percaya berita2 karut/khabar angin/berita xda point.
semua berfikiran harian metro.
faq!

tipikal malay.
kalau pasal politik semua terror.
mcm blaja law kat cambridge.
padahal baru lepasan SPM. (BM pun x A1)
sarkis.

tipikal malay.
benda2 agama pun nk dimain mainkan. jadikan isu.
kalah mufti/tuan guru/imam muda/ akil hai.
semua terror agama.
padaha kosong.
xtahu ilmu agama xyah r nk bising2.
bace r buku2 agama/tgk alkuliyah/forum perdana/semanis kurma.
jejak rasul yg setahun sekali pun payah nk tgk. cis.
oh ya, selipar kat masjid pun nk rembat.

tipikal melayu.
utusan malaysia mmg suck! i.
surat dah r xmenarik. dakwat pun murah. kabur je.
isi x neutral lansung. isi berita duk nk memutar beitkan rakyat je.
rtm pun sama. zaman dah maju tapi mutu rancangan/cerita mcm zaman p ramlee studio jalan ampas.
iklan pun pakai power point.
studio kat angkasapuri dari zaman aku kecik sampai skrg sama je paternnya.
org melayu yg handle.
tahi suci.

tipikal melayu.
semua nk klise.
drama tiap2 tahun jalan cerita/skrip/gaya bahasa/tema & persoalan nk sama je.
anak beranak berebut saham, pemuda kg kapel dgn anak bos terus jadi ceo.
babi nyaman!

Babi nyaman, tahi suci merupakan quote feveret beliau.Hahaha. Dan insyaAllah  beliau akan terbang ke China sebagai hadiah berjaya memenangi 1 pertandingan yang disertai beliau tahun lepas. Congratz! 

Dan sama-sama tunggu apa projek terbaru. Tiba-tiba projek penulisan beliau pun da shutdown. Nak buat kejutan lepas ni kot. :-)



4 comments:

MissNaL said...

perghh... sangat best beliau berkata2..

ѼdakulalaѼ said...

hahaha...itu pendapat beliau. dan aku sokong part utusan dan rtm..kah kah kah

lemongrassbeam said...

Apa ni weyh...
tatau pape pon.
aku memg selalu out dated laaa.

ѼdakulalaѼ said...

x la...ini ade seorang sahabat aku mintak aq post...aq pon post la...
jangan amek nie as kutukan...take a look at +ve site la...